Народні засоби при варикозі

відкрий секрет красивих ніжок

Варикозне розширення вен серед усіх захворювань судин, одне з найпоширеніших, від якого страждають майже 40% населення планети. Ми часто бачимо на вулицях жінок, ноги яких буквально обвиває синя павутина вен і вузликів, і навіть не здогадуємося, що втома ніг ввечері, хворобливі відчуття після тривалих піших прогулянок, нічні судоми і набряклість якраз і є першими дзвіночками, на які варто звернути свою увагу, щоб не допустити розвиток хвороби і утворення тромбів.

Варикоз рано чи пізно проявляє себе майже у всіх, хто довго перебуває на ногах, або ж, навпаки, у кого сидяча робота. Також важливий спадковий фактор і якщо хтось із родичів страждав від цього захворювання, то ризик розвитку цієї недуги зростає в рази.

Методи лікування варикозу

З чого ж почати? Ходити по лікарях заняття не найприємніше. Мало кому хочеться витрачати свій дорогоцінний час, починаючи від реєстратури і закінчуючи чергою під кабінетом лікаря. Фінансова сторона теж важлива, так як і діагностика і подальше лікування вимагають фінансових витрат. І тоді про себе нагадують народні засоби і рецепти.

У голові починається активний пошук спогадів про те, як лікувалася сусідка, подруга або колега по роботі. Рецептів багато, але як вибрати той, який по-справжньому стане дієвим? Адже кожна переконує, що саме її метод допоміг. І деякі з них дійсно можуть приносити деяке полегшення.

Наприклад, ходьба по ранковій росі в бавовняних шкарпетках. Метод досить цікавий, адже ще наші прабабусі говорили, що ранкова роса має цілющі властивості, має своєю магією і чарами. Але якщо міркувати розсудливо, то стає зрозуміло, що так варикоз вилікувати неможливо, а ось заспокоїти набряклі і втомлені ноги, звичайно ж, таким чином можна. Народна медицина володіє величезним арсеналом рецептів, це і настоянки з кропиви, хмелю і каштанів, примочки з сирої картоплі та помідорів і це вже не кажучи про продукти бджільництва. Проте варто відзначити, що застосовувати їх потрібно з особливою обережністю, оскільки далеко не кожен рецепт може бути застосований для абсолютної більшості людей. Наприклад, пилок протипоказаний людям з алергією, а помідори або сира картопля можуть викликати непередбачувані шкірні реакції. Тривалий прийом спиртових настоянок може негативно позначитись на інших органах. І передбачити, як ваш організм поставиться до того, чи іншого експерименту практично неможливо. А якщо врахувати, що можливий позитивний ефект не варто очікувати раніше ніж через кілька місяців застосування, то займаючись пошуками «свого» методу ви ризикуєте понести як матеріальні втрати так і втратити дорогоцінний час, за який варикозне розширення вен встигне перейти у більш серйозну форму.

Чи варто довіряти лікування варикозу народній медицині?

Використовувати той чи інший метод народної медицини - справа особиста, і вони мають право на існування, особливо у випадках, коли хвороба не зайшла занадто далеко і тільки в якості додаткової терапії.

Варикозне розширення вен - серйозне захворювання і не терпить самолікування. Тільки лікар-флеболог, на підставі огляду і дуплексного сканування судин нижніх кінцівок може дати адекватну оцінку, а без лікування варикоз буде швидко прогресувати і призведе до небезпечних наслідків, наприклад, тромбозу або тромбофлебіту, або ще більш неприємному - трофічних виразок.

При лікуванні варикозу широко застосовуються препарати-венотоніки, дія яких спрямована на зміцнення судинної стінки, розрідження крові і запобігання тромбоутворення. Одним із препаратів, який довів свою ефективність протягом багатьох років застосування є Флебодіа. Основна діюча речовина діосмін має ангіопротекторні властивості. Вже в перші дні прийому Флебодіа відзначається істотне полегшення, зникає тяжкість і набряклість ніг за рахунок покращення венозного відтоку, приходить в норму лімфатичний тиск, зменшується розтяжність стінок вен, поліпшується їх еластичність.

Таким чином, Флебодіа усуває симптоми венозного застою, а при більш важких формах призупиняє подальше розширення вен і утворення варикозних вузлів на ногах.

Приймати препарат необхідно після консультації лікаря, як правило, курс прийому становить від 1 до 2 місяців, залежно від ступеня захворювання і його тяжкості.

Цей сайт використовує cookies для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookies Якщо вам необхідна додаткова інформація, будь-ласка, ознайомтесь з умовами використання сайту та політикою про конфіденційність.
X
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.