Варикозне розширення вен - лікування в домашніх умовах

відкрий секрет красивих ніжок

Варикозне розширення вен загрожує не тільки косметичним дефектом, а й серйозними проблемами з кровообігом. Тому при появі судинних зірочок на ногах слід негайно і активно діяти!

Причини і симптоми варикозної хвороби вен

Варикозне розширення вен - це стійке розширення і деформація вен, пов'язані з порушенням роботи венозних клапанів, підвищенням венозного тиску і патологічними змінами в стінках венозних судин. Це дуже поширене захворювання, частіше вражає жінок і виникає, як правило, у віці 30-40 років. Варикозна хвороба - багатофакторне захворювання, серед причин його виникнення значаться несприятлива спадковість (пов'язана з особливістю клапанного апарату вен), гормональні зміни (впливають на стан венозної стінки), а також гіподинамія, статичні навантаження у вертикальному положенні та надлишкова маса тіла (сприяють підвищенню венозного тиску ). Основними проявами варикозного розширення вен є:

  1. Поява розширених вен на ногах, судинних зірочок
  2. Періодичне виникнення важкості в ногах
  3. Поява судом у литкових м'язах (частіше у вечірній час і ночами)
  4. Відчуття печіння та біль в ногах
  5. Набряки на ногах (з'являються ввечері і зникають вранці).

Без своєчасного та правильного лікування варикозне розширення вен призводить до розвитку хронічної венозної недостатності з набряками, потовщенням, огрубінням шкіри і загостренням виразок на шкірі. Хронічна венозна недостатність погано піддається лікуванню, тому лікувати варикозну хворобу слід якомога раніше, на початкових стадіях, не чекаючи ускладнень.

Терапія без ліків?!

Початкові стадії захворювання вен добре піддаються консервативному лікуванню, яке призначається амбулаторно, проводиться в домашніх умовах і підрозділяється на медикаментозну (за допомогою лікарських препаратів) і немедикаментозну терапію.

Немедикаментозні заходи - це група заходів, які не потребують особливих зусиль, значних фінансових вкладення. Вони хоча прості у виконанні, тим не менш, допомагають уповільнити розвиток захворювання, полегшити біль і зменшити дискомфорт. До них відносяться:

  • Молочно-рослинна дієта з максимальним споживанням фруктів, зелені та овочів, низьким вмістом тваринного білка, жирів і рафінованих вуглеводів, мінімальною кількістю копченостей, гострої їжі, кухонної солі, відмовою від напоїв з кофеїном, переходом з м'яса на рибу і морепродукти;
  • Корекція способу життя, включаючи боротьбу з гіподинамією і запорами, відмова від тривалого стояння і сидіння в одному положенні, регулярні фізичні навантаження на нижню частину тулуба, відмова від куріння і споживання будь-якого алкоголю;
  • Корисні звички, включаючи регулярну розминку при сидячій роботі (кожні 50-60 хвилин), правильний вибір взуття (зручне зі стійким каблуком середньої висоти), відмова від гарячих ванн (заміна прийняттям душа), нічний сон і періодичний денний відпочинок (3-4 рази на день по 5-10 хвилин) в положенні з піднятими ногами;
  • Носіння лікувального трикотажу (спеціальні колготи чи гольфи), що сприяє нормальному кровообігу в судинах ніг і перешкоджає утворенню набряку.

Медикаментозна терапія

Основою медикаментозного лікування варикозної хвороби вен є застосування препаратів з групи венотоніків і ангіопротекторів, які зміцнюють вени і підвищують тонус венозної стінки, захищають судини від негативних впливів, протидіють утворенню тромбів і попереджують розвиток запального процесу. До найбільш ефективних засобів з цієї групи відноситься препарат Флебодіа. Діюча речовина Флебодіа - діосмін - надає комплексну лікувальну дію венам, капілярам і лімфатичним судинам, що призводить до зниження розтяжності та підвищенню тонусу вен, зменшення венозного застою; зниженню тиску в лімфатичних судинах і поліпшенню лімфодренажу; підвищенню тонусу і зниження проникності стінок капілярів. Крім того, Флебодії властивий протизапальний ефект, що покращує проникнення кисню в тканини і постачання шкіри кров'ю. Завдяки таким ефектам, Флебодіа дозволяє уповільнити прогресування змін в стінках вен, боротися з почуттям важкості, болем, набряками, дискомфортом і судомами в нижніх кінцівках. При варикозному розширенні вен препарат Флебодіа треба приймати по 1 таблетці на день, вранці, натщесерце. Тривалість лікування залежить від тяжкості захворювання / вираженості лімфовенозної недостатності нижніх кінцівок і зазвичай становить від 1 до 2 місяців. Флебодіа використовують для лікування варикозного розширення вен у дорослих пацієнтів. Препарат безпечний у застосуванні і добре переноситься.

Цей сайт використовує cookies для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookies Якщо вам необхідна додаткова інформація, будь-ласка, ознайомтесь з умовами використання сайту та політикою про конфіденційність.
X
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.