Гострий приступ геморою

Геморой відноситься до захворювань, при яких звернення до лікаря відкладається максимально довго. Навіть незважаючи на те, що його симптоми доставляють максимум дискомфорту, незручності. Зрозуміло, таке ставлення до геморою помилкове.

Геморрой

Оскільки за своєю природою, геморой - це захворювання пов'язане з патологією судин - а саме, з розширенням і запаленням венозних судин, що утворюють кавернозні сплетення навколо прямої кишки, анального отвору.

При гострому нападі геморою, венозні сплетення заповнюються кров'ю, розтягуються, доставляючи серйозний дискомфорт.

У переважній більшості випадків, гострий геморой розвивається на тлі млявого хронічного процесу, і проявляється у вигляді ущемлення гемороїдального вузла або утворення всередині тромбу.

У випадку, якщо гемороїдальний вузол ущемляється - тобто стає помітним і прощупується людиною, "ніжка" вузла передавлюється сфінктером заднього зовнішнього проходу. Таке здавлення заважає нормальному кровообігу, судини ще більше заповнюються кров'ю, посилюється набряк і хворобливі відчуття. Через порушеного кровообігу в судині утворюються кров'яні згустки (тромби), що в свою чергу також підсилює перенаповнення судини і розвиток больових відчуттів, набряку. Утворюється свого роду "замкнуте коло", при якому перерозтягнення судини викликає застій, застій викликає утворення тромбів, а тромби викликають перерозтягання.

Процес може розвинутися і в тому випадку, якщо кавернозні вузли не видно і знаходяться всередині прямої кишки.

Крім хворобливих відчуттів гострий геморой може супроводжуватися сильним зудом. Якщо гемороїдальних вузол "лопається" може розвинутися кровотеча різного ступеню інтенсивності.

Головні причини гострого геморою

  • різке фізичне напруження, наприклад, підйом вантажів;
  • запор і складності з випорожненням прямої кишки;
  • пологи
  • помилки в харчуванні - велика кількість гострої/солоної їжі або прийом великої кількості алкоголю
  • загострення наявних захворювань кишечника
Цей сайт використовує cookies для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookies Якщо вам необхідна додаткова інформація, будь-ласка, ознайомтесь з умовами використання сайту та політикою про конфіденційність.
X
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.